Test 3

Under flera år arrangerade en privat organisation i Canada Masterstävlingar runt om i världen och arrangemangen blev så populära bland våra veteranjudoka att Internationella Judo Federationen (IJF) tog över arrangemanget genom det första officiella VM-et för veteraner i Sindelfingen, Tyskland, den 28 – 31 maj 2009.

Ett stort antal svenskar har deltagit i Veteran-VM genom åren och Sverige har plockat hem många VM-medaljer. Minns jag rätt har följande svenska blivit Veteranvärldsmästare; Ingvar Krönander, Josef Macias, Johan Thörsman (4 ggr), Lennart Gustavsson, Mika Kauppinen, Eva Johansson, Carin Hamnlund och Malin Nordin! Master Team SWE – Medaljörer

Själv var jag med som domare redan i Sindelfingen år 2009 och därefter var jag i Budapest, Frankfurt, Abu Dhabi, Malaga, Amsterdam och Fort Lauderdale och i år är jag på nytt uttagen av IJF, denna gång i Olbia på Sardinien där mästerskapet arrangeras den 30 september – 4 oktober. Dessvärre missade jag Miami år 2012!

Jörgen H (Foto Dick d Johansson)

Foto Dick D Johansson

I Malaga år 2014 debuterade min gamle klubbkamrat Jörgen Häggquist, EM-trea i norska Hamar 1985, men det bar sig inte bättre än att han sträckte sig i ljumsken strax innan hans andra match. Nu laddar han för come back och det är bara att hoppas att han tar det lugnt med stretchingen på mattkanten.

5 damer och 16 herrar svenska judoka är redan anmälda, bl.a. Malin Nordin, som vill försvara sitt VM-guld från i fjol i Florida.

Vi ses i Olbia i närheten av den vackra Smaragdkusten på Sardinien!!!

Dick D. Johansson

DSC05419.JPG

Foto Dick D Johansson 

 

 

 

 


Veteranjudo

Gruppansvarig - Veteranjudo